Carnavalul de la Venetia

Astăzi s-a încheiat Carnavalul de la Veneţia, care din 26 februarie bucură sufletele numeroşilor turişti veniţi să pătrundă în atmosfera carnavalescă ce inundă întregul oraş.  Inima oraşului, Piaţa San Marco, străzile, pieţele, teatrele, palatele impozante găzduiesc spectacole cu actori, acrobaţi, muzicieni, dansatori şi cântăreţi din lumea întreagă.

Numărul turiştilor m-a impresionat profund, circulaţia pe străduţele  pietonale ce compun oraşul fiind dirijată de poliţia rutieră, existând chiar şi străduţe pietonale cu sens unic.

Balurile mascate sunt la orice pas, costumele colorate cu măştile adecvate  ce evocă diferite personaje istorice, bufoni sau animale haioase, sunt ca la ele acasa în oraşul lagună, considerat unul dintre cele mai romantice din lume.

În urmă cu sute de ani, măştile erau folosite  cu predilecţie de cei mai importanţi oameni ai Veneţiei, la scurt timp fiind folosite şi de ceilalţi locuitori sau turişti, pentru a-şi ascunde identitatea şi a putea petrece fără bariere, bucurându-se de plăcerile vieţii fără a putea fi recunoscuţi .

Cea mai cunoscută deghizare este „BAUTA”, o mască albă cu nas înconvoiat, însoţită de o pelerină neagră şi o pălărie cu 3 colţuri. Femeile căsătorite o purtau obligatoriu atunci când mergeau la teatru. Nasul foarte lung folosit era extrem de important acum sute de ani, întrucât împiedica pătrunderea microbilor în timpul maladiilor grave. Astfel, populaţia indroducea anumite ierburi în partea constituită de nas şi era protejată.

Masca „MORETTA” este folosită de către doamne pentru a fi intrigante pentru bărbaţi, fiind neagră şi foarte greu de purtat.

Homosexualii travestiţi în femei purtau masca „GNAGA” ce acoperă în întrgime nasul şi ochii.

Evenimentul evocă 150 de ani de la unificarea Italiei, iar tematica este constituită de spiritul feminin celebrat astăzi.

Străduţele numerose şi înguste traversate de poduri ce ascund gondole cu îndrăgostiţi , magazinele de-o parte şi de alta pline cu măşti şi costumaţii extravagante şi obiecte artizanale colorate, din sticla de Murano nu au cum să nu te binedispună şi să te încarce cu un butoi de energie pozitivă pe care să-l foloseşti în zilele stresante, mai puţin însorite.

Muzeul de Sticlă Murano de pe insula Murano adăposteşte operele artiştilor din cele mai vechi timpuri până la cei contemporani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog Stats

  • 42,333 hits

Aboneaza-te !

Join 6 other followers

%d bloggers like this: